مهارت نو

هوش حرکتی و بدنی هوش حرکتی و بدنی

افراد دارای هوش جنبشی-حرکتی (Bodily – kinesthetic intelligence) بالا تسلط زیادی بر حرکت بدن خود دارند و از حرکات بدن برای نمایش منظور و احساس خود استفاده می کنند. این هوش شامل توانایی حفظ تعادل، آگاهی کامل از وضعیت بدن و سرعت بالا در انجام کارهای بدنی است. این هوش همچنین به استفاده حرفه ای از دست ها در تولید صنایع دستی نیز ارتباط دارد.

این بخش از هوش عمومی به رابطه جسم و ذهن نظر داشته و بر مهارت‌های فیزیکی و ورزشی مثل تعادل، چالاکی، قدرت، سرعت، انعطاف‌پذیری، هماهنگی، حرکتی مثل هماهنگی دست‌وپا و هماهنگی دید و پا تمرکز داشته و نشان می‌دهد که فرزند شما به لحاظ هوش حرکتی و استعداد ورزشی در چه سطح و مایه‌ای قرار گرفته است.

هوش حرکتی نه تنها در ورزش که در هنر هم کاملاً کارآمدی دارد، نمایش‌های مختلف در سیرک‌ها، تئاترها، به‌ویژه تئاتر پانتومیم حرکات موزون و… بخشی از بکار گیری این توانایی‌ها را نشان می‌دهد.

هوش حرکتی در زبان بدن هم نقش بسیار مهمی ایفا کرده و به بیان افکار و احساسات، کمک شایانی خواهد کرد . هوش بدنی – حرکتی را شاید بتوان به عنوان ظرفیت استفاده از تمام یا بخشی از اندام مثل دست‌ها، بازوها، پاها، انگشتان و … برای آفریدن، حل مسئله کردن، انتقال معانی و مفاهیم و یا احساسات انسانی تعریف کرد.

نیازها:

نياز به حركت، جنبش، ورزش، بازي، تجربه‌های عملي و فيزيكي، آموزش‌های حركتي، نمايش، دست‌کاری كردن، ساختن، شكل دادن، بازيگري، فعالیت‌های حسي، خطر جويي، هیجان‌طلبی

علائق:

دويدن، پريدن، جهيدن، كشيدن، پرتاب كردن، لمس كردن، ساختن، پانتوميم بازي كردن، ورزش كردن، مسابقه دادن، رقابت كردن، انجام فعالیت‌های هنري، تئاتر بازي كردن، اسكيت كردن، اسكي كردن و…

مهارت‌ها:

رقصيدن، استفاده از زبان بدن، هماهنگي بدني عالي، ورزش، صنایع‌دستی، تقليد حركات، هنرپیشگی، استفاده از دست‌ها براي ساختن يا خلق كردن، ابراز احساسات از طريق بدن، تراش جواهرات، شكل دادن به اجسام اعم از چوب و شيشه و فلز و … و بسياري ديگر از مهارت‌های روزمره مثل نواختن آلات موسيقيايي.

مشاغل:

ورزشكار حرفه‌ای، بازيگر، جراح، صنعت‌گر، نظامي ، مربي ، معلم تربیت‌بدنی، كمدين، منبت‌کار، مجسمه‌ساز، مكانيك، نجار، آهنگر، سفال گر، جواهرساز، بنا، آتش‌نشان، خياط، آشپز، فيزيوتراپ، طلاساز، معمار، خلبان، فروشنده، طراح، استاد تربیت‌بدنی، بدن‌ساز، فيزيولوژيست.

ویژگی افراد با هوش جنبشی-حرکتی بالا

این افراد با کمک بدن و حس لامسه با محیط اطراف خود ارتباط برقرار می کنند. دوست دارند اجسام مختلف را در دست بگیرند و با کمک دستان خود دستگاهی را بسازند.

 

1. برای بیان احساسات و ایده های خود از حرکات بدن خود کمک می گیرند.

2. با جنبش و حرکت درباره خود، توانایی های ذهنی و فیزیکی خود و محیط اطرافشان اطلاعات کسب می نمایند.

3. آن ها دانش و درک ذاتی از چگونگی پاسخ بدن در موقعیتی که نیاز به فعالیت فیزیکی دارد، دارند.

4. این افراد از وضعیت بدن خود آگاهی زیادی دارند. علاوه بر آگاهی از وضعیت ظاهری بدن، درک مواردی از قبیل تعادل، موقعیت مکانی اعضای بدن، سرعت و ایستایی نیز برای این افراد ساده است.

5. افراد با هوش جنبشی – حرکتی بالا موضوعات را با درگیر شدن بدن خود بهتر می فهمند. یادگیری آن ها زمانی که موضوعی را بدون درگیر شدن بدن و فقط با خواندن می آموزند کاهش می یابد.

6. علاقه دارند که مدام در تحرک باشند و به ندرت برای مدت طولانی یک جا می نشینند. آن ها اکثر مواقع در حال جنبش هستند، حتی اگر این جنبش فقط توسط یک عضو بدن آن ها مثل دست یا پا اتفاق بیفتد.

7. ارتباط سریع عصب و عضله در این افراد برقرار است و می توانند حرکت بدن خود را با آنچه در محیط اطراف می بینند به سرعت هماهنگ کنند.

8. همچنین برخی ویژگی های افراد با هوش میان فردی – اجتماعی بالا را نیز دارند.

اسکرول به بالا